Al jong een Held met geld? Dan ben je later financieel zelfredzamer!

Ben jij een held met je geld? Dat is het thema van de Week van het geld 2019, die van 25 tot en met 29 maart wordt gehouden.

Week van het geld 2019
Nieuws
Datum: 14-03-2019

Tijdens de week van het geld besteden basisscholen extra aandacht aan omgaan met geld. Gedurende de week geven financiële professionals gastlessen op basisscholen in heel Nederland. Van bankdirecteuren tot de minister van Financiën en van budgetcoaches tot lokale verzekeringsadviseurs.

Jongeren hebben weinig belangstelling voor hun financiën

Het doel van initiatiefnemer Wijzer in geldzaken is om op deze manier de financiële zelfredzaamheid van jongeren te bevorderen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel tieners en jongvolwassenen weinig belangstelling hebben voor hun financiën. Daardoor missen ze inzicht en overzicht, waardoor ze sneller geldzorgen kunnen krijgen.

Bijna de helft

En die groep is groot. Zo bleek vorig jaar uit onderzoek van budgetinstituut Nibud dat maar liefst 49% jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar geen goed inzicht heeft in de eigen financiën. Dat is bijna de helft van alle ondervraagden! Terwijl dat juist de tijd is dat ze studeren, op zich zelf gaan wonen, een huis kopen en een gezin stichten. Kortom, een tijd vol belangrijke, financiële beslissingen.

Hoe wordt je een Held met geld?

Maar hoe help je kindeeren om financieel bewust te worden? Door ze zo jong mogelijk te leren hoe je een Held met geld wordt! Bijvoorbeeld door keuzes te leren maken, impulsaankopen uit te stellen en te leren sparen. De Week van het geld speelt daarop in en hoopt zo de basis te leggen voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

Meer weten en inspiratie

Dit jaar vindt deze themaweek plaats van 25 t/m 29 maart. Meer weten over het programma of inspiratie opdoen voor leuke en leerzame dingen die je thuis kunt doen? Kijk dan op de website van de Week van het geld.

Website Week van het geld

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Noodnummer buiten kantoortijden

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.