Autodieven dol op hybride SUV’s

Hoewel het aantal diefstallen in 2018 is gedaald, zijn er toch ruim 7.200 auto’s gestolen. Bezitters van de hybride Toyota RAV-4 en C-HR lopen het grootste risico.

Witte SUV
Nieuws
Datum: 28-02-2019

Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). In totaal werden er vorig jaar bijna driehonderd jonge Toyota's gestolen. Een jaar daarvoor waren dat er nog geen honderd.

Naast hybride Toyota’s zijn ook Audi’s, BMW’s, Land Rovers en Volkswagens geliefd bij het dievengilde. Wie het minste kans wil lopen op autodiefstal, koopt een Mitsubishi, Suzuki of Hyundai.

Ouderwetse maatregelen

Relatief veel jonge auto’s die worden gestolen, zijn sleutelloze auto’s met het zogenoemde keyless entry systeem. Dieven kunnen het signaal van de elektronische sleutel opvangen en hebben die dus niet meer nodig om de auto te openen en te starten.

Ouderwetse beveiligingsmaatregelen zoals een stuurslot of versnellingsbakslot kunnen bij dergelijke auto’s de kans op diefstal flink verlagen. Dieven hebben vaak geen tijd om zo’n slot te kraken. Daarnaast beschadigen ze daarmee de auto, waardoor de diefstal minder loont.

Beveiligen scheelt premie

Maar er zijn natuurlijk meer manieren om uw auto te beveiligen. Een autoalarm bijvoorbeeld, of een voertuigvolgsysteem. In veel gevallen krijgt u korting op de premie van uw autoverzekering als u dergelijke beveiligingsmaatregelen heeft getroffen.

Meer informatie

Wilt u hier meer over weten of heeft u een andere vraag over uw autoverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Noodnummer buiten kantoortijden

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.