Extra lenen voor energiebesparende maatregelen

Ga je een huis kopen, verbouwen of je hypotheek oversluiten naar een andere hypotheekaanbieder? Voor energiebesparende maatregelen kun je extra lenen. Overweeg jij om je woning energiezuiniger te maken? Neem dan in de berekening van de hoogte van je hypotheek alvast extra ruimte mee voor bijvoorbeeld betere isolatie en/of zonnepanelen. Je krijgt weliswaar hogere hypotheeklasten, maar je profiteert ook van de voordelen: een lagere energierekening en meer wooncomfort.

Nieuws
Datum: 10-03-2021

Wanneer je toch bezig bent met je financiering, hoef je niets extra’s te regelen en bespaar je op een later moment de extra kosten voor het verhogen van je hypotheek.

Voor welke maatregelen kun je extra lenen?

Deze verbeteringen aan je huis vallen onder de regeling extra hypotheek voor energiebesparende voorzieningen:

  • Isolatie van dak, vloer en gevel
  • HR++ en triple glas
  • Isolerende kozijnen en deuren
  • Zonnepanelen
  • Warmtepomp
  • Energiezuinige ventilatie
  • Douche met warmteterugwinning

Bekijk welke energiebesparende maatregelen interessant zijn voor jouw huis op www.verbeterjehuis.nl

Meer lenen dan het bedrag dat je normaal gesproken maximaal mag lenen

Ga je je huis verduurzamen? Bij het afsluiten van je hypotheek bepaal je hoeveel geld je extra wilt lenen om je huis te verduurzamen. Kom je door het aanbrengen van energiebesparende maatregelen op een hoger hypotheekbedrag uit dan het bedrag dat je maximaal mag lenen? Dat mag als je (gezamenlijk) jaarinkomen minimaal € 33.000 is. In dat geval mag je tot € 9.000 extra lenen bovenop je maximale lening, om je huis energiezuiniger te maken.

Meer lenen dan de waarde van je woning

Een hypotheek mag niet hoger zijn dan 100% van de marktwaarde van de woning. Voor energiebesparende maatregelen mag je tot 6% meer lenen. De totale lening is niet hoger dan 106% van de marktwaarde van de woning. Voorwaarde hierbij is dat deze 6% volledig aan energiebesparende maatregelen besteed wordt. Daarnaast bekijkt de hypotheekadviseur of deze aanvullende lening past bij jouw inkomen.

Nu budget reserveren voor energiebesparende maatregelen, straks klussen

Weet je nog niet precies welke energiemaatregelen je wilt nemen, of heb je de bedrijven die het gaan uitvoeren nog niet uitgekozen? Dan kun je de keuze nog even uitstellen. Je hoeft bij het regelen van een extra hypotheek voor energiemaatregelen namelijk niet per se een plan met definitieve offertes aan te leveren. Bij een aantal hypotheekverstrekkers is het voldoende om bij de aanvraag van de financiering de geraamde kosten door middel van specificaties aan te tonen. Het geld komt dan in een bouwdepot en je hebt 2 jaar de tijd om je verbouw te realiseren en de nota’s in te dienen.

Speciaal aanbod voor klanten van Adviesgroep Mulderij

Adviesgroep Mulderij werkt samen met twee gerenommeerde bedrijven uit de regio;

Heb je je hypotheek afgesloten bij Adviesgroep Mulderij? Dan kun je bij Martijn Kuik Installatietechniek of Middelveld Installatietechniek terecht voor een aantrekkelijk aanbod voor het verzorgen van je energiebesparende maatregelen. Lees meer in dit artikel.

Advies over hypotheek duurzaamheidsmaatregelen

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij verduurzamen of heb je een andere hypotheekvraag? Neem dan contact met ons op via (0528) 34 81 15 of mail naar hypotheken@mulderij.nl. Wij helpen je graag!

Natasja Bos

Adviesgroep Mulderij Verzekeringen

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Noodnummer buiten kantoortijden

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.