Help, ik heb een fout gemaakt in mijn aangifte IB!

Heeft u uw aangifte Inkomstenbelasting (IB) 2018 al verstuurd en bent u er daarna achter gekomen dat u een foutje heeft gemaakt? Geen punt, dan kunt u gewoon een gewijzigde aangifte insturen.

Vrouw achter haar laptop met haar hond
Nieuws
Datum: 11-03-2019

Als u een wijziging wilt aanbrengen in uw aangifte dan kunt u dat in elk geval tot 1 mei 2019 doen. Niet alleen als u een fout heeft gemaakt of iets bent vergeten, ook als u er bijvoorbeeld achter bent gekomen dat de verdeling tussen u en uw fiscale partner gunstiger kan.

Het aanpassen van uw aangifte is eenvoudig. U doet dit op Mijn Belastingdienst, ook als u aangifte hebt gedaan met de app.

Naar Mijn Belastingdienst

Stap 1

Log met uw DigiD in op Mijn Belastingdienst.

Stap 2

Klik op ‘Inkomstenbelasting' en kies daarna het betreffende belastingjaar.

Stap 3

Heeft u aangifte gedaan via de website? Klik dan op 'Mijn aangifte inkomstenbelasting wijzigen'. Zodra uw aangifte inkomstenbelasting is geopend, kunt uw aangifte aanpassen.

Heeft u aangifte gedaan met de aangifte-app? Klik dan op 'Aangifte inkomstenbelasting doen'. Uw aangifte inkomstenbelasting wordt geopend, met door de Belastingdienst vooraf ingevulde gegevens. Vervolgens kunt uw aangifte aanvullen en/of aanpassen.

Stap 4

Kies in het menu aan de linkerkant het onderdeel dat u wil veranderen of aanvullen. Wijzig daarna de gegevens of vul ze aan.

Stap 5

Heeft u al uw aanpassingen doorgevoerd? Dan kunt u uw aangifte opnieuw versturen. Klik in het menu aan de linkerkant op 'Naar ondertekenen' en vervolgens op 'Opslaan en naar ondertekenen'. Doorloop daar de laatste stappen. Voilà, uw gewijzigde aangifte is verstuurd!

Meer informatie

Heeft u nog vragen over dit bericht of komt u er toch niet helemaal uit? Vraag ons dan gerust om advies. We helpen u graag!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Noodnummer buiten kantoortijden

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.