Nieuws

Nieuws
Datum: 24-02-2021

Hollandscheveld, 2 september 2020

Klaas Ligthart versterkt Adviesgroep Mulderij Verzekeringen

Al zo’n 28 jaar is Klaas Ligthart in de regio Hoogeveen en daarbuiten een bekend gezicht als het gaat om financiële dienstverlening . Sinds kort versterkt hij Adviesgroep Mulderij Verzekeringen als Partner in het management team en als senior risicoadviseur.

Je moet niet willen verkopen

“Mijn vader zei altijd een beetje gekscherend: ‘Word maar geen verzekeringsagent. Mensen bang maken en vervolgens zaken doen’. Die manier van verkopen is ook niets voor mij. Belangrijk is om de risico’s die de ondernemer loopt in kaart te brengen. Dat kan niet langer simpelweg uit het hoofd of uit de losse pols. Bij Mulderij is risicomanagement dan ook een belangrijke pijler binnen de activiteiten van het bedrijf en hebben ze hier de juiste technische instrumenten voor in huis. Risicomanagement is iets waar ik zelf ook héél veel waarde aan hecht. Sterker nog, enkel productadvisering is veel te kort door de bocht. Ik zet daarbij altijd het belang van de klant centraal. Dat zegt iedereen, maar lang niet iedereen doet het. Ik adviseer alleen een verzekering wanneer de klant daar echt baat bij heeft.”

Analyse en risicobeheersing

“Ik start altijd met een analyse van de huidige situatie. De ondernemer ontvangt dan een heldere rapportage waarin al zijn of haar bedrijfsrisico’s in beeld zijn gebracht. In de meeste gevallen blijken er hiaten te zijn. De klant bepaalt dan welk risico hij of zij wenst te lopen of kan lopen. Dan kijken we samen hoe dit naar tevredenheid kan worden geregeld. Een verzekering sluiten hoort daar vaak bij. Maar dit is een sluitpost. Er zijn namelijk andere manieren om de risico’s te managen en beheersbaar te houden. Je kunt een bedrijfsactiviteit bijvoorbeeld anders invullen, maar soms kun je als ondernemer ook simpelweg de leveringsvoorwaarden aanpassen.”

Zekerheid en continuïteit

“Dit vak past zo goed bij mij, omdat ik houd van zekerheid. Ook was ik vroeger al geboeid door de optie om meer mogelijkheden te creëren op leeftijd. Dus jezelf niet afhankelijk maken van alleen AOW en/of pensioen. Bijvoorbeeld ook voor andere voorzieningen te kiezen zoals een lijfrente of sparen.”  

MKB en financiële dienstverlening
“Met bijna 30 jaar ervaring in deze regio heb ik behoorlijke kennis van de financiële wereld en ken veel ondernemers in deze omgeving. Ook ken ik een aantal advieskantoren, maar je moet uitgaan van je eigen kracht. Het sparren met de ondernemer vind ik prachtig om te doen. Als ondernemer sta je immers af en toe voor verschillende uitdagingen en vraagstukken.”

Mensenwerk

“Dat komt vooral doordat verzekeringswerk – nog steeds - mensenwerk is; het gaat om het aftasten en bespreken wat de klant/prospect uiteindelijk wil en vooral ook niet wil. Daar komt een wens uit van de klant/prospect. Zeer belangrijk is het gunningsaspect. Je kunt namelijk nog zo ‘goed’ zijn in wat je doet, maar als een zaak je niet gegund wordt… tsja dan houdt het op. Het is de vertrouwensrelatie die uiteindelijk een must is. Ik blijf geloven in de kracht van de persoonlijke relatie tussen de klant en zijn adviseur.”

Zeker kunnen leven én ondernemen

“Adviesgroep Mulderij heeft als missie ‘zeker kunnen leven én zeker kunnen ondernemen.’ Dit dragen onze collega’s dagelijks met zich mee in de uitoefening van hun beroep. Het is van essentieel belang dit als bedrijf helder te hebben, om de neuzen dezelfde kant op te hebben. De medewerkers zijn als het ware ook het bedrijf. Door helder te hebben waar je voor staat, kun je de visie ook gaan waarmaken. Wij richten ons erop onze relaties nog beter in staat te stellen om zelf hun keuzes te maken, onder meer door hoogwaardige diensten te leveren op basis van risicobeheer en financiële dienstverlening. Dit is onze visie.”

Degelijk kantoor

“Adviesgroep Mulderij is een degelijk, betrouwbaar en toegankelijk kantoor, dat past bij mij. Mulderij heeft al 56 jaar een zeer goede naam in onze regio. Mijn ambitie is dan ook om als Partner het beleid samen uit te stippelen en daarmee het beste kantoor in de regio te worden, met een gestage groei van ons bedrijf.”

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Noodnummer buiten kantoortijden

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.