Nieuws

Verlaag de kosten voor je overlijdensrisicoverzekering

Heb je een hypotheek? Dan is de kans groot dat je daarbij een overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten. Tot 2018 was dit namelijk verplicht. De premies voor overlijdensrisicoverzekeringen zijn de laatste jaren alleen maar gedaald. Het is daarom de moeite waard om te kijken of uw premie omlaag kan; dit kan je veel kosten schelen.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Met een overlijdensrisicoverzekering bij je hypotheek dek je het financiële risico van overlijden af gedurende de looptijd van je hypotheek. Als je komt te overlijden, keert de overlijdensrisicoverzekering het verzekerde bedrag uit aan de nabestaanden. Die nabestaande kan je partner zijn, maar je kunt ook je kind(eren) aanwijzen als je begunstigde(n). Zo zorg je dat je nabestaanden de kosten voor de hypotheek kunnen blijven opbrengen en in het huis kunnen blijven wonen.

Wel of niet een overlijdensrisicoverzekering nodig?

Sommige hypotheekverstrekkers stellen de overlijdensrisicoverzekering nog verplicht voor (een deel van) de hypotheek. En ook al is een overlijdensrisicoverzekering niet verplicht, het is altijd verstandig hier over na te denken, voor het geval jij of jouw partner komt te overlijden.

Overlijdensrisicoverzekering ook interessant bij huurwoning

Niet alleen bij een koopwoning, maar ook bij een huurwoning is het goed om over een overlijdensrisicoverzekering na te denken. Als u samenwoont, zorgt u er met een overlijdensrisicoverzekering voor dat uw partner in het huurhuis kan blijven wonen. Woont u niet samen, dan kunnen uw nabestaanden dankzij de overlijdensrisicoverzekering uw financiële verplichtingen blijven nakomen.

Betaal jij teveel voor je overlijdensrisicoverzekering?

Heb jij een overlijdensrisicoverzekering? Zoek uit of de maandelijkse premie omlaag kan. Op langere termijn kan dit flink schelen in de kosten. Mijn collega’s Henry Jansen, Natasja Bos en ik helpen je graag. In een gratis oriëntatiegesprek kijken we of het voor jou interessant kan zijn. Als je dat liever op afstand doet, bijvoorbeeld telefonisch, kan dat ook. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of loop even binnen.

Jacqueline Lefers
Hypotheekadviseur

Adviesgroep Mulderij Verzekeringen

Nieuws
Datum: 01-03-2021

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Noodnummer buiten kantoortijden

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.