Harry Zeewuster en Ramona Wielink

Thuis in het verzekeren van de agrarische sector

Harry Zeewuster en Ramona Wielink vormen al ruim 10 jaar een team binnen Adviesgroep Mulderij Verzekeringen. Samen nemen ze hun zakelijke klanten zoveel mogelijk werk uit handen op het gebied van verzekeringen. Ramona: “Harry heeft de afspraken met onze klanten, ik doe veel werk achter de schermen. Bijvoorbeeld het plannen van afspraken, offertes maken en het doorvoeren van wijzigingen in premies en polissen, als er privé of zakelijk in de situatie van onze klant iets verandert. Omdat wij al zo lang samenwerken weten we wat we aan elkaar hebben. Het leuke aan dit werk is ook het contact met de klanten, die je door de jaren heen steeds beter leert kennen.”

Nieuws
Datum: 15-03-2021

Opgegroeid op de boerderij

Harry is opgegroeid in Grolloo, in een aanvankelijk gemengd boerenbedrijf dat later overging op uitsluitend veeteelt. “Het mooist in mijn werk is het contact met mensen. Ondernemers die allemaal hard werken voor hun geld, in de meest uiteenlopende sectoren. Het is geweldig om een kijkje in de keuken te mogen nemen en adviezen te kunnen geven over hoe een ondernemer zijn of haar risico’s kan beperken en beheersen. Bij de agrarische sector heb ik wel wat extra gevoel. Vanwege mijn achtergrond en affiniteit met de sector, maar ook vanwege alle uitdagingen waar de boeren doorlopend mee te maken krijgen. Ze werken keihard en zoeken steeds naar manieren om met nieuwe regels om te kunnen gaan, vooral op het gebied van milieuwetgeving. De manier waarop een boerenbedrijf gerund wordt verandert steeds. Door de jaren heen maken we veel mee met onze relaties en bouwen we echt een band op.”

Het nieuwe asbest

“Ik ben bang dat zonnepanelen het nieuwe asbest zijn voor het boerenbedrijf. Na een brand vorig jaar bij een bollenbedrijf lag het land in de omgeving bezaaid met glassplinters. Het saneren ging volgens het asbestregime; daardoor kon op een gebied van 1,2 miljoen vierkante meter langere tijd niet gegraasd worden. Dit soort branden zullen vaker voor gaan komen. Dat maakt het niet makkelijker zonnepanelen te verzekeren. Maar we blijven altijd zoeken naar de beste oplossing voor de klant. Daarnaast lopen agrarische ondernemers natuurlijk diverse andere risico’s, die ik samen met de hem of haar in kaart breng. We kijken waar je de risico’s kunt verminderen door zelf bepaalde maatregelen te nemen. Waar dat niet kan, help ik de ondernemer inzichtelijk te krijgen welke risico’s er overblijven, zodat hij een bewuste afweging kan maken in wat hij wel en niet wil verzekeren. En ik zorg dat een ondernemer niet onnodig verzekerd is, want het komt ook regelmatig voor dat risico’s dubbel verzekerd zijn. Dat is natuurlijk zonde.”

Ook in het weekend aan het werk

“Bij Adviesgroep Mulderij Verzekeringen kunnen we de verzekeringen onderbrengen bij verschillende partijen. Daarin is prijs natuurlijk belangrijk, maar net zo belangrijk is de ervaring die wij hebben met de schadeafhandeling van verschillende verzekeraars. En het mooie van ons bedrijf is dat wij eigen schadebehandelaars in dienst hebben. Mensen met veel kennis van zaken en daardoor goed in staat om de belangen van onze klant te behartigen. Het belangrijkste belang bij ons is dat van de klant, wij kunnen met recht spreken dat we naast de klant staan. Schades hebben geen invloed op ons rendement, maar is uiteraard het risico van de verzekeraar."

"Als er iets aan de hand is, wil je ook dat het goed en snel wordt afgehandeld. Het mooie van ons bedrijf is dat de lijnen kort zijn. En dat is geen loze kreet: klanten bellen mij ook ’s avonds of sturen bijvoorbeeld een appje in het weekend met een nieuw kentekennummer. Ze weten dat het dan geregeld wordt. En ze hebben een duidelijk aanspreekpunt, in ons geval kunnen onze klanten direct bij Ramona en mij terecht.”

Kennismaken

Harry komt graag naar u toe om vrijblijvend kennis te maken:
zeewuster@mulderij.nl / (0528) 34 17 11.

Met dank aan David de Buck in Nieuweroord, waar we de foto's mochten maken.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Noodnummer buiten kantoortijden

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.