Actueel

Is diefstal uit schuur of garage gedekt op uw inboedelverzekering?

Particulier
05-03-2021

Er zijn steeds minder inbraken in woonhuizen. Maar criminelen slaan wel vaker hun slag in bijgebouwen, zoals schuurtjes en garages. Ze zijn vooral op zoek naar kostbare spullen, zoals dure gereedschappen en elektrische fietsen. 

Schade veroorzaakt voor ingangsdatum avb. Wat nu?

Zakelijk
04-03-2021

Met uw aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (avb) dekt u het risico af dat u een vergoeding moet betalen voor letsel of schade die u als ondernemer bij een ander veroorzaakt heeft. Maar hoe zit dat als die schade veroorzaakt is of geclaimd wordt buiten de verzekeringsperiode? 

Testplicht voor medewerkers, mag dat?

Zakelijk
03-03-2021

Snel en zonder al te grote belasting testen op het coronavirus. Het lijkt een mooie mogelijkheid om uw medewerkers te vragen weer naar kantoor te komen. Gewoon even testen en dan binnenlaten als de uitslag negatief is, toch? Maar zo simpel is het niet. 

Aangifte inkomstenbelasting 2020: waar moet u op letten?

Particulier
02-03-2021

Vanaf 1 maart kunt u uw aangifte inkomstenbelasting 2020 versturen. In principe moet u de aangifte voor 1 mei indienen. Dit jaar roept de Belastingdienst op om de vooraf ingevulde aangifte extra goed te controleren.   

Heeft sparen voor (klein)kinderen nog wel zin?

Particulier
01-03-2021

De rente op spaargeld is erg laag en het ziet er niet naar uit dat dit op korte termijn verandert. Heeft het dan nog wel zin om te sparen voor uw (klein)kinderen? 

Nieuws

Algemeen
01-03-2021

Verlaag de kosten voor je overlijdensrisicoverzekering

Heb je een hypotheek? Dan is de kans groot dat je daarbij een overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten. Tot 2018 was dit namelijk verplicht. De premies voor overlijdensrisicoverzekeringen zijn de laatste jaren alleen maar gedaald. Het is daarom de moeite waard om te kijken of uw premie omlaag kan; dit kan je veel kosten schelen.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Met een overlijdensrisicoverzekering bij je hypotheek dek je het financiële risico van overlijden af gedurende de looptijd van je hypotheek. Als je komt te overlijden, keert de overlijdensrisicoverzekering het verzekerde bedrag uit aan de nabestaanden. Die nabestaande kan je partner zijn, maar je kunt ook je kind(eren) aanwijzen als je begunstigde(n). Zo zorg je dat je nabestaanden de kosten voor de hypotheek kunnen blijven opbrengen en in het huis kunnen blijven wonen.

Wel of niet een overlijdensrisicoverzekering nodig?

Sommige hypotheekverstrekkers stellen de overlijdensrisicoverzekering nog verplicht voor (een deel van) de hypotheek. En ook al is een overlijdensrisicoverzekering niet verplicht, het is altijd verstandig hier over na te denken, voor het geval jij of jouw partner komt te overlijden.

Overlijdensrisicoverzekering ook interessant bij huurwoning

Niet alleen bij een koopwoning, maar ook bij een huurwoning is het goed om over een overlijdensrisicoverzekering na te denken. Als u samenwoont, zorgt u er met een overlijdensrisicoverzekering voor dat uw partner in het huurhuis kan blijven wonen. Woont u niet samen, dan kunnen uw nabestaanden dankzij de overlijdensrisicoverzekering uw financiële verplichtingen blijven nakomen.

Betaal jij teveel voor je overlijdensrisicoverzekering?

Heb jij een overlijdensrisicoverzekering? Zoek uit of de maandelijkse premie omlaag kan. Op langere termijn kan dit flink schelen in de kosten. Mijn collega’s Henry Jansen, Natasja Bos en ik helpen je graag. In een gratis oriëntatiegesprek kijken we of het voor jou interessant kan zijn. Als je dat liever op afstand doet, bijvoorbeeld telefonisch, kan dat ook. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of loop even binnen.

Jacqueline Lefers
Hypotheekadviseur

Adviesgroep Mulderij Verzekeringen

Uitvaartverzekering vaak geen overbodige luxe

Particulier
25-02-2021

Steeds meer mensen denken tijdens hun leven al na over hun eigen uitvaart. Maar een begrafenis of crematie is niet goedkoop. Een uitvaartverzekering is daarom in veel gevallen geen overbodige luxe. 

Nieuws

Algemeen
24-02-2021
Hollandscheveld, 2 september 2020 Klaas Ligthart versterkt Adviesgroep Mulderij Verzekeringen Al zo’n 28 jaar is Klaas Ligthart in de regio Hoogeveen...

Waarom daalt de premie van autoverzekeringen niet?

Particulier
19-02-2021

Hoewel er vorig jaar minder kilometers zijn gemaakt en er ook minder ongelukken gebeur-den, hebben de meeste autoverzekeraars hun premies niet verlaagd. Toch is dat minder vreemd dan het lijkt.

Veel meer e-bikes gestolen in 2020

Particulier
16-02-2021

Er zijn vorig jaar veel meer e-bikes gestolen dan in 2019. In totaal werd er ruim 18.000 keer aangifte gedaan. Dat is 37% meer dan een jaar eerder. 

Verzuim vanwege arbeidsconflict. Is ontslag dan mogelijk?

Zakelijk
15-02-2021

Stel: een werknemer functioneert niet goed. U kaart dit aan, maar hij is het niet met u eens en meldt zich daarom ziek. Eigenlijk wilt u de arbeidsovereenkomst beëindigen. Maar tijdens ziekteverzuim geldt een wettelijk opzegverbod. Een werknemer kan dan niet worden ontslagen. Of toch wel? 

Beveiligde auto’s minder snel gestolen

Zakelijk
10-02-2021

In 2020 zijn 9,5% minder personenauto’s gestolen dan in 2019. Helaas zijn de diefstalcijfers voor bedrijfsauto’s minder rooskleurig. Wilt u autodiefstal voorkomen, kies dan voor beveiliging en check op tijd of uw certificaat nog geldig is. Nu kunt u daar automatisch aan herinnerd worden. 

Pagina's

Stel ons gerust uw vraag

Noodnummer buiten kantoortijden

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.