Actueel

Adviesgroep Mulderij in top 100 grootste intermediairbedrijven

Algemeen
24-11-2022
Nederland telt ruim 7000 tussenpersonen. Adviesgroep Mulderij staat voor het eersyt in de top 100 van de grootste intermediairbedrijven van Nederland...

Donkere Dagen Offensief moet aantal woninginbraken verlagen

Particulier
24-11-2022

Vooral tijdens donkere herfst- en winteravonden slaan inbrekers hun slag. Zeker rond de feestdagen, als de bewoners bij vrienden of familie op bezoek zijn of genieten van een vakantie. Om het risico op inbraak zo klein mogelijk te maken, heeft Donkere Dagen Offensief een aantal goede tips voor u.

Nieuw fonds moet starters met klein inkomen aan woning helpen

Particulier
22-11-2022

Er komt een nieuw fonds voor met name starters op de woningmarkt. Vooralsnog heeft het kabinet beloofd om daarvoor € 40 miljoen beschikbaar te stellen. Stichting OpMaat, de initiatiefnemer van het Fonds, had om ruim het dubbele gevraagd.

Hoe behoudt u medewerkers voor uw bedrijf?

Zakelijk
21-11-2022

Na zeven kwartalen van oplopende spanning is de arbeidsmarkt in het derde kwartaal van dit jaar iets minder krap geworden. Toch staan er tegenover elke 100 werklozen maar liefst 121 vacatures. Nieuwe mensen werven is een lastige opgave. Daarom kunt u beter investeren in het behoud van medewerkers. Maar hoe?

Wie heeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

Zakelijk
18-11-2022

Als u een beroep uitoefent waarin u op basis van berekeningen en analyses adviezen geeft aan opdrachtgevers, kan er iets mis gaan. Als uw opdrachtgever  daardoor schade lijdt, kunt u aansprakelijk gesteld worden. In zo’n situatie valt u niet terug op uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, maar op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Grote verschillen tussen zorgpremie 2023

Particulier
16-11-2022

Alle zorgpremies voor de basisverzekering 2023 zijn inmiddels bekend. Zorgverzekeraars verhogen zonder uitzondering de premie vanwege de stijgende lonen en hogere kosten. Toch valt er veel te kiezen, zeker nu de collectiviteitskorting komt te vervallen.

Investeren in duurzame maatregelen

Algemeen
15-11-2022

Rick en Mirjam Bremer bouwden eigenhandig hun droomhuis in Kerkenveld. Uiteraard moest er ook over verduurzaming en de financiering daarvan nagedacht worden.

Jubelton wordt afgeschaft: Schenken van geld voor eigen woning alleen dit jaar nog onbelast!

Particulier
10-11-2022

Wilt u uw kinderen of een derde een bedrag schenken in verband met de aankoop van een eigen woning, dan is deze schenking dit jaar nog onbelast tot een bedrag van € 106.671. Dit bedrag wordt ook wel de jubelton genoemd. De vrijstelling wordt in 2023 verminderd naar € 28.947 en vanaf 2024 geheel afgeschaft. U kunt alleen in 2022 dus nog volledig van de vrijstelling profiteren. 4 vragen en antwoorden over de jubelton op een rij.

De toekomst van zzp’ers

Zakelijk
10-11-2022

In juli van dit jaar heeft minister Van Gennip van SZW de brief ‘Hoofdlijnenbrief Arbeidsmarkt’ naar de Tweede Kamer gestuurd. Daarin heeft zij uiteengezet hoe de arbeidsmarkt hervormd moet worden. Voor zzp’ers gaat er het een en ander veranderen. Wat zijn de plannen?

“De goede voorwaarden voor mijn zakelijke financiering, een bekend gezicht en snel kunnen schakelen gaf de doorslag”

Algemeen
08-11-2022

Edgar Kleine van EK auto’s kocht na 10 jaar het pand waarin hij zijn bedrijf kan uitbreiden en klaarstomen voor de veranderende automarkt: de verkoop van jong gebruikte elektrische, hybride en benzine auto’s.

Pensioen voor ondernemers

Algemeen
08-11-2022

U onderneemt en ontvangt inkomen uit uw bedrijf. Dit wilt u zo houden op het moment dat u stopt met werken. Voor veel ondernemers lijkt dit nog ver weg, duur, ingewikkeld of onnodig. Misschien heeft u personeel in dienst waarvoor u wel of geen pensioenregeling biedt. In dit artikel delen wij belangrijke informatie voor ondernemers met betrekking tot uw eigen pensioen of pensioen voor uw medewerkers. De nieuwe Pensioenwet is in ontwikkeling. Ook dit brengt grote veranderingen met zich mee.

Bedrijfsmiddelen leasen of kopen?

Zakelijk
08-11-2022

Als u bedrijfsmiddelen gaat aanschaffen, kunt u die kopen of leasen. Bij uw overwegingen moet u kijken naar uw financiële mogelijkheden, maar ook naar zaken als gemak en belastingen. Heeft u advies nodig over de bedrijfsverzekeringen? Klop dan aan bij ons kantoor.

Pagina's

Stel ons gerust uw vraag

Noodnummer buiten kantoortijden

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.