In memoriam: Jan Mulderij sr.

“Ontzettend goede herinneringen aan mijn vader”

“Ik realiseer me nu meer dan vroeger hoe mijn vader me altijd vrijliet om mijn eigen keuzes te maken. Tegelijkertijd coachte hij me bij de stappen die ik nam.” Henny Mulderij loopt nog regelmatig tegen het gemis van haar vader aan. Op 7 oktober 2020 overleed hij op 80-jarige leeftijd na een kort ziekbed, terwijl hij nog midden in het leven stond. Henny: “De winter ervoor was hij nog volop aan het schaatsen op de Weissensee en aansluitend skiën met ons in Sölden. Hij was heel sportief en fit. Hij schaatste in 1996 samen met mijn beide broers de Elftstedentocht en met z’n 3-en haalden ze de eindstreep. Het was moeilijk te bevatten dat er bij hem kanker werd geconstateerd en hij een maand later al overleed.”

Henny komt uit een hecht gezin, met een zorgzame en ondersteunende moeder, een hardwerkende vader en twee broers. “Hij was niet alleen mijn vader, maar vanaf mijn 20e ook mijn werkgever. Mijn vader heeft dit bedrijf eigenhandig opgebouwd vanaf 1964. Hij was zeer ambitieus, had een enorme drive en wist anderen te inspireren. Een man die altijd de verbinding zocht. Hij was meestal vroeg uit de veren, ook op latere leeftijd. Toen was hij nog altijd keihard aan het werk, vooral buiten in zijn tuin. Het succes van mijn vader komt voort uit zijn oprechte drive om eerlijk zaken te doen, zijn tomeloze interesse in alles en iedereen en waarbij alles draaide om de klant. Die mentaliteit en cultuur zet ik nu voort, waarbij een goede dienstverlening voorop staat. Dat zit letterlijk in ons DNA.”

“Ik heb ontzettend goede herinneringen aan mijn vader. Hij kende tot het einde het bedrijf als zijn broekzak. Hij was altijd geïnteresseerd, altijd een luisterend oor. Tot het laatst was hij dan ook een klankbord voor mij. Ik heb het meest van hem geleerd, maar hij liet me wel mijn eigen keuzes maken. Meestal zaten we op één lijn en soms hadden we weleens verschil van inzicht. Maar dat legde nooit druk op onze onderlinge relatie, ook niet als het ondernemen even wat moeilijker ging. Maar vooral herinner ik mijn vader als een echte familieman. Hij had altijd ideeën voor leuke uitjes of activiteiten, dan belde hij bijvoorbeeld om met zijn allen te gaan schaatsen of te gaan varen in Giethoorn. Of hij nam alle mannen van de familie mee naar Cuba; van dat soort dingen genoot hij het meest. Ik ben ook een paar keer alleen met mijn vader op vakantie naar bijvoorbeeld Griekenland en Madeira geweest, dat zijn waardevolle herinneringen.”

 

Door de wind
Door de regen
Dwars door alles heen
Door de storm
Al zit alles me tegen
Door jou ben ik nooit alleen

Stel ons gerust uw vraag

Noodnummer buiten kantoortijden