Nieuw! RegioBank Bespaarhypotheek

RegioBank heeft een nieuw hypotheekproduct: de bespaarhypotheek. Uw rente daalt automatisch als u aflost of het energielabel van uw woning verbetert. Wilt u geld lenen voor het kopen van een energiezuinig huis, de hypotheek voor je energiezuinige huis oversluiten of uw huis energiezuiniger maken? Dan kan de Bespaarhypotheek iets voor u zijn. De hypotheekadviseurs van Adviesgroep Mulderij vertellen u er meer over. 

Nieuws
Datum: 25-09-2023

Onze hypotheekadviseurs Anouk, Jaap, Henry en Jacqueline bemiddelen in hypotheken voor nagenoeg alle geldverstrekkers in Nederland, uiteraard ook in die van RegioBank.

RegioBank Bespaarhypotheek in het kort

 

  • Aantrekkelijke rente , ook zonder RegioBank betaalrekening.

  • Hoe energiezuiniger de woning is, hoe aantrekkelijker de rente wordt.

  • Automatische rentedaling als u aflost.

  • Automatische rentedaling als u uw huis energiezuiniger maakt voor een beter energielabel.

  • Inzicht in rente: u ziet tijdens de rentevaste periode wat de rente nu is en wat de rente wordt als u aflost of verduurzaamt voor een beter energielabel.

Wanneer is een bespaarhypotheek interessant?

  1. U koopt een energiezuinig huis met energielabel B of hoger. Dat kan een nieuwbouwhuis of een bestaand huis zijn.
  2. U hebt al een energiezuinig huis met energielabel B of hoger en sluit uw hypotheek over.
  3. U koopt een huis met een lager energielabel en maakt dit huis energiezuiniger. En verbetert zo het energielabel van uw huis naar energielabel B of hoger.
  4. U wilt uw Bespaarhypotheek verhogen om uw huis te verbouwen en/of energiezuiniger te maken.
  5. U wilt (regelmatig) aflossen op uw hypotheek zodat uw hypotheek in een lagere tariefgroep komt. We passen uw rente automatisch aan, daar hoeft u zelf niets voor te doen.

Voordelen Bespaarhypotheek

  1. Uw rente daalt automatisch als u aflost

De hypotheekrente die u betaalt, hangt onder andere af van de hoogte van uw hypotheek in verhouding tot de marktwaarde van uw huis. Die verhouding bepaalt de tariefgroep van uw hypotheek. Daalt uw hypotheek omdat u maandelijks aflost? Dan gaat uw tariefgroep misschien ook omlaag. Als dat zo is, passen we uw rente automatisch aan naar de lagere rente die daarbij hoort.

2. Uw rente daalt automatisch bij een hoger energielabel

De rente hangt ook af van het energielabel van uw huis. Maakt u uw huis energiezuiniger en registreert uw energieprestatieadviseur een hoger energielabel bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)? Als dat zo is, passen we de hypotheekrente automatisch aan naar de lagere rente die hoort bij het nieuwe energielabel van uw huis.

Wanneer kies je voor een andere hypotheek?

Het kan zijn dat de RegioBank Bespaarhypotheek niet bij u past. U kunt dan beter kiezen voor onze RegioBank Hypotheek. Dat is handig in deze situaties:

  • Als u niet wilt verduurzamen én u huis heeft energielabel C of lager.
  • U kunt misschien wel profiteren van een lagere rente als u aflost en uw hypotheek daardoor in een lagere tariefgroep komt.
  • Als u een hypotheek hebt die u niet meer nieuw kunt afsluiten. Zoals een spaar- of beleggingshypotheek.
  • Als u een hypotheek met variabele rente wilt. Deze rentevorm is bij een Bespaarhypotheek niet mogelijk.
  • Als u meer mogelijkheden wilt om uw hypotheek tijdens de rentevaste periode aan te passen. Bijvoorbeeld een nieuwe woningwaarde doorgeven, de aflosvorm omzetten of de looptijd verkorten.
  • Als u een restschuldfinanciering bij RegioBank wilt afsluiten.

Onze adviseurs gaan graag met u in gesprek

De hypotheekadviseurs van Adviesgroep Mulderij staan altijd voor u klaar. Bij ons mag u nog gewoon binnenstappen voor een vrijblijvend gesprek. Ons doel is mensen te informeren over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van hypotheken. Alles onder één dak en altijd welkom bij ons op kantoor.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Noodnummer buiten kantoortijden