RegioBank: de bank in de buurt

RegioBank is onlangs voor de 5e keer uitgeroepen tot klantvriendelijkste bank van Nederland. Al ruim 100 jaar is RegioBank de bank in de buurt. De bank sluit zich aan bij lokale ondernemers die betrokken zijn bij de buurt. In dit geval: Adviesgroep Mulderij Verzekeringen. Het voordeel? Ze kennen de klant en de buurt en je regelt al je financiële zaken onder één dak. De Zelfstandig Adviseurs zijn het vaste aanspreekpunt voor alle financiële zaken van de klant. We spreken Henriëtte Hilbink en Nienke Kist.

Nieuws
Datum: 05-07-2022

“Persoonlijk contact is niet alleen leuker voor de klant, maar ook voor ons!”

RegioBank Mulderij Hollandscheveld en Hoogeveen

Vanuit de kantoren in Hoogeveen en Hollandscheveld bestieren Henriëtte, Nienke en Stephanie als vliegende keep, Regiobank Mulderij, waar er dagelijks klanten binnen lopen voor het openen van een rekening of het storten van contant geld. Henriëtte: “Dat echte contact maakt het heel persoonlijk. Daarnaast zijn we de vaste gezichten van de bank. Onze klanten hebben altijd met mij in Hoogeveen en met Nienke in Hollandscheveld te maken. Dat maakt het niet alleen voor de klanten leuker, maar ook voor ons!”

Nienke: “Ik kom zelf uit Hollandscheveld en ken daarom veel mensen hier. Men reageert ook altijd heel enthousiast wanneer ze een bekend gezicht zien. Het is gemoedelijk en wat ik het leuk vind maken, is dat je de mensen kent en makkelijk een praatje kunt maken.”

“Iedereen is welkom bij ons. We gaan voor zoveel mogelijk verschillende mensen”

Overstappen van bank

RegioBank Mulderij ontvangt iedere dag nieuwe klanten. Veel mensen maken met een duidelijke reden de keuze om over te stappen naar RegioBank. Nienke: “Zoveel dingen moeten tegenwoordig online geregeld worden. Dat kan soms lastig zijn en men mist de bevestiging van een medewerker dat ze het goed doen. Je kunt bij zowel RegioBank als bij Adviesgroep Mulderij zo binnenlopen. Dat heb je bij andere banken en grote verzekeringskantoren niet.” Henriëtte vult aan: “Het idee bestaat dat alleen oudere mensen hier behoefte aan hebben, maar dat is zeker niet altijd het geval. Steeds meer jonge gezinnen kiezen ook voor bankieren bij RegioBank. Hier kun je nog geld storten uit je spaarvarken en we hebben een kinderrekening JongWijs. JongWijs is een speciaal pakket waarmee je kind leert wat goed sparen en verstandig uitgeven is. Hoe leuk en leerzaam is dat voor jonge kinderen? Iedereen is welkom bij ons. We gaan voor zoveel mogelijk verschillende mensen.”

“We willen doen waar we goed in zijn: mensen zich welkom laten voelen, ontzorgen en het ze makkelijk maken”

Buurtzame bank

Een leefbare buurt is een fijne buurt om te wonen en leven. En een aantrekkelijke buurt om te ondernemen. RegioBank steunt onder andere samen met het Oranje Fonds lokale projecten die het buurtgevoel vergroten. Kennis van de regio wordt ingezet om de bakker op de hoek te helpen met de juiste financiering. Want als de bakker in de buurt blijft, blijft de slager ook. En de doe-het-zelfzaak ook. Zo zet RegioBank zich in voor een buurt die groeit en bloeit: een buurtzame bank.

Nienke: “We vinden het belangrijk om lokale initiatieven te ondersteunen. Zo sponsoren we hardloopevenementen, sportverenigingen, de speeltuin in Hollandscheveld en de lokale jeu des boules vereniging.”

Workshops en toekomst

Henriëtte: “Mensen mogen altijd bij ons binnen komen. Daarnaast willen we ook graag proactief infomeren. In het najaar gaan we daarom aan de slag met workshops. Denk bijvoorbeeld aan veilig bankieren, een heel actueel onderwerp waarin we mensen kunnen ondersteunen. Zo zijn er veel meer zaken waarin we er graag voor onze klanten willen zijn. We staan voor echt contact en we willen daar zijn waar onze klanten ons nodig hebben. Verder willen we doen waar we goed in zijn: mensen zich welkom laten voelen, ontzorgen en het ze makkelijk maken.”

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Noodnummer buiten kantoortijden