Rookschade in woonhuis

We schuiven aan bij Willem en Moniek Loof in hun gezellige tussenwoning in Hoogeveen. Op het oog geen bijzonderheden, naast de werkzaamheden die in volle gang zijn bij de buren. Op een maandagmiddag in september wordt Moniek gebeld terwijl ze met haar dochter boodschappen aan het doen is: er is brand in de straat.

Nieuws
Datum: 01-06-2023

Brand

Moniek: “Op het moment dat ik gebeld werd, had ik nog geen idee wat er aan de hand was, maar de schrik zat er meteen goed in! Thuis aangekomen zag ik dat er inderdaad brand was bij de buren. Er gaat van alles door je heen. Gelukkig waren alle buurtbewoners veilig! Ik heb mijn man gebeld en een buurvrouw attendeerde mij erop dat ik iemand van de verzekering moest bellen. Dit heb ik gedaan.”

De schade

Zodra de brandweer, uren later, het signaal gaf dat de woning van familie Loof weer betreden kon worden, werd er een blik gericht op de schade. Ronny van Adviesgroep Mulderij: “Al snel zagen we dat de ravage enorm was. Overal lag roet. De eerste verdieping en zolder waren onbewoonbaar. We hebben direct een plek voor de familie om te overnachten geregeld.”

Willem: “We hebben die nacht geen oog dicht gedaan. We hadden samen met onze twee kinderen een hotelkamer. De impact was groot, we zaten vol adrenaline. Toen dachten we nog dat we na een paar nachtjes in een hotel wel weer terug konden naar huis.”

De werkzaamheden

Uiteindelijk heeft de familie drie maanden in een vakantiebungalow gewoond. Roet komt op plekken waarvan je denkt dat het daar niet kan komen. Zodra iets aangeraakt is door roet, moet het grondig gereinigd en meestal vervangen worden. Schade-expert Arnold: “Het roet was doorgeslagen in balken vanuit de woning waar de brand was en zelfs bovenop de plafonds lag het. Als je dat niet vervangt dan zal je dat altijd blijven ruiken. Vooral bij weersveranderingen wordt de geur geactiveerd.”

De ervaringen

Moniek: “We zijn écht heel tevreden over hoe alles verlopen is. Je kunt zelf niet helder nadenken, het is zo fijn dat de mensen van Adviesgroep Mulderij en Arnold zoveel voor ons geregeld hebben. Zo kon ik de volgende dag al met een voorschot van de verzekering nieuwe kleding en winterjassen voor ons halen, sloten alle werkzaamheden goed op elkaar aan en hebben we fijn onderdak gehad. Al is het na drie maanden heel fijn om weer thuis te zijn. Geen vakantiebungalow voor ons deze zomer!”

Willem: “Het advies van een tussenpersoon heeft echt zijn meerwaarde bewezen. Korte lijnen, elkaar kennen en in de ogen aankijken, het snelle aanwezig zijn; hiermee voelden we ons schouder aan schouder staan met onze adviseurs. Natuurlijk hadden we het liever niet meegemaakt, maar we zijn echt geweldig geholpen door alle partijen!”

Belangrijke informatie over rookmelders

Sinds 1 juli 2022 is een rookmelder verplicht op iedere verdieping van uw huis. De eigenaar of verhuurder moet rookmelders plaatsen.

  • Rookmelders redden levens: een brand kan binnen 3 minuten levensgevaarlijk worden
  • U wordt niet snel wakker van rookgeur en brand en rook maken weinig tot geen geluid
  • U kunt rookmelders laten plaatsen door vrijwilligers van het rookmeldersteam, wanneer u dit zelf niet kunt - www.rookmelders.nl

Medewerkers aan het woord

Jordy Mol, Schadebehandelaar bij Adviesgroep Mulderij: “We hebben met de verzekeraar kunnen regelen dat Arnold als expert betrokken kon blijven. Op kantoor zijn we de schakel tussen onze collega’s ter plaatse en de verzekeraar. Wij maken die vertaling en kunnen daar waarde toevoegen door bevindingen uit eerste hand over te brengen. Daarnaast heeft de klant bij ons altijd een vast contactpersoon. Je hoeft nooit je verhaal twee keer uit te leggen.”

Arnold Heerts, Schade-expert bij AdViDex: “Een schoolvoorbeeld van hoe je wilt dat een schadeafhandeling verloopt. Alle betrokken partijen waren proactief, snel en betrokken. Ik denk dat we dat kunnen bieden doordat we dichtbij zijn, onze omgeving en de mensen kennen. Wanneer je zaken doet met een grote verzekeraar kan het dagen duren voordat er iemand komt en wordt de schade op afstand beoordeeld. Wij zien en horen de bewoners en dat maakt echt verschil. ”

Ronny Bruins Slot, Risico-adviseur Adviesgroep Mulderij: “Niemand wil brand. Dit heeft echt een grote impact op  de levens van betrokkenen. Gelukkig is iedereen hier ongeschonden uit gekomen, maar ik wil mensen echt op het hart drukken goede rook- en CO2-melders aan te schaffen en te installeren. Die redden mensenlevens en dat is alles wat telt.”

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Noodnummer buiten kantoortijden

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.