Veel meer huizenkopers kiezen voor Nationale Hypotheekgarantie

Wie in 2023 een huis kocht, koos veel vaker voor Nationale Hypotheekgarantie (NHG) dan een jaar eerder. Het aantal hypotheken met NHG is vorig jaar namelijk gestegen van 57.000 naar ruim 83.500. Geen wonder, want de NHG biedt huizenkopers veel voordelen.

Zelfverzekerde financieel adviseur in pak schud handen met klant om te feliciteren met aankoop van een woning
Nieuws
Datum: 04-07-2024

Toch is dat laatste niet de voornaamste reden voor de stijging, denkt het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat de cijfers naar buiten bracht. Veel belangrijker is dat consumenten in 2023 meer konden lenen voor een NHG-hypotheek, terwijl de huizenprijs omlaag ging. Verder hebben beleggers juist minder huizen gekocht, waardoor het aanbod groter was.

Profiteren van lagere rente

De Nationale Hypotheek Garantie is een vangnet voor huizenkopers. Met de NHG heeft u meer zekerheid. Stel dat u uw woning moet verkopen met verlies, dan kan de NHG helpen met het aflossen van de restschuld. Dit geeft een gerust gevoel. Bovendien profiteert u van een lagere hypotheekrente. In 2023 was de gemiddelde rentekorting 0,46%.

Droomhuis gevonden?

Heeft u uw droomhuis gevonden en wilt u weten of een NHG-hypotheek iets voor u is? Neem dan contact met ons op. Als uw vertrouwde hypotheekadviseur adviseren we u graag over de beste mogelijkheden voor uw situatie.

Extra lenen voor duurzame verbouwing

Met een NHG-hypotheek kunt u in 2024 maximaal € 435.000 lenen. Dat bedrag gaat omhoog als u een duurzame verbouwing wilt meefinancieren. In dat geval mag u tot wel € 461.100 lenen. Ook als u al een NHG-hypotheek hebt, kunt u van deze mogelijkheid gebruik maken.

Verstandige keuze

Kortom, de NHG-hypotheek biedt veel voordelen en is vaak een verstandige keuze als u een huis wilt kopen of verduurzamen. Met de juiste informatie en begeleiding kunt u met vertrouwen de stap zetten. Waar wacht u nog op? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Noodnummer buiten kantoortijden