Man en vrouw die ruzie hebben in de keuken

Scheiden

Waar krijgt u mee te maken als u gaat scheiden? Wij staan u graag bij met een deskundig advies.

Neem contact met ons op

Scheiden

Bijna een op de drie stellen gaat uiteindelijk uit elkaar. Dat is voor beide partners ingrijpende beslissing, die ook nog eens een groot aantal praktische en financiële consequenties heeft. Er moet veel geregeld worden.

 

Verzekeringen en lijfrentes aanpassen

Vermogen delen dat op een spaar- of beleggingsrekening staat is vaak goed te regelen, maar het wordt ingewikkelder bij een lijfrentepolis of een kapitaalverzekering. Ook de overlijdensrisicoverzekering die u misschien op elkaars leven heeft afgesloten, moet aangepast worden. Het is belangrijk dat de bestaande voorzieningen worden geïnventariseerd en te bezien hoe deze het beste verdeeld kunnen worden.

 

Gevolgen voor uw hypotheek en hypotheekrenteaftrek

Verkoopt u de woning of blijft een van u erin wonen? Koopt die de ander dan uit en voor welk bedrag? Elke keuze heeft mogelijk gevolgen voor:

  • hypothecaire lening
  • kapitaalverzekering eigen woning
  • overwaarde van uw woning
  • hypotheekrenteaftrek
  • bijleenregeling

Het zijn allemaal vragen die een afgewogen en deskundig advies verdienen.

 

Hoeveel pensioen houdt u over?

Uw partner heeft deels recht op het pensioen dat u opbouwt tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap. Een scheiding kan dus tot een aanzienlijk pensioentekort leiden. Laat berekenen hoe uw pensioensituatie er na de scheiding uitziet en welke maatregelen u kunt nemen om uw eigen pensioen weer op peil te brengen.

 

Nieuwe start

Als uiteindelijk alles geregeld is, dan wordt het tijd om ook weer aan uw eigen financiën en zekerheid te denken. Wij geven u graag een goed advies over een verzekeringspakket op maat en bekijken samen met u wat uw financiële wensen en mogelijkheden zijn.

Stel ons gerust uw vraag

Noodnummer buiten kantoortijden